Nieuws
Seizoen 1978-1979 in vogelvlucht

Tonegido is titelkandidaat in de 4e klasse C.

De selectie: Jacques Mulders, Toon Beeren, Leo De Caluwe, John Koole, Ed Schouten, Ray Kolff, Barend van Hijkoop, Ton Bekkering, Oscar Borst, Henk Mossel, Bert van Elleswijk, Rene van Elleswijk, Hans Edelman, Cees-Jan Klein, Tonki Pilouw, Van Benthem, Toon van Poeteren.

Hoofdbestanddelen van Tonegido: techniek, souplesse, spelinzicht.

Na thuisnederlaag tegen VVP 0-2 stelt De Jong: ‘Tonegido is de favorietenrol ten onrechte toegeschreven. De ploeg moet net als alle anderen knokken voor de punten’. Opmerkelijk: Tonki Pilouw speelde mee want hij was even op verlof in Leidschendam vanuit Saoedi Arabië. Er waren 500 toeschouwers in Voorburg.

Jan de Jong is een zeer fanatieke oefenmeester. Hij vroeg zijn spelers om voorafgaand aan het duel met GSV drie dagen lang alleen aan voetbal te denken.

Tonegido – GSV (de koploper) 3-0 voor 1000 toeschouwers. Fans GSV belagen keeper Mulders van Tonegido door het gooien van allerlei voorwerpen. Ze willen ook de doelpalen uit de grond trekken. Bestuursleden van Tonegido voorkomen dat. De spelers van GSV vernielen de deur van de kleedkamer. In het veld wordt het een schoppartij. De scheidsrechteer moet onder begeleiding van het veld.

Paasweekeinde 1979: Tonegido is koploper.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Tonegido 3 punten voorsprong op de concurrenten, plus nog 35 minuten van het thuisduel tegen Moerkapelle toen de scheidsrechter niet meer verder kon en het duel werd gestaakt.

20 mei 1979: Tonegido is kampioen. Het thuisduel tegen DONK eindigt op 0-0. Herhaaldelijk werd de bal de polder in geschoten. De scheidsrechter floot 3 minuten voor tijd af. Er waren bloemen van wethouder Hans Schouten.

(archief John Koole)

Delen ?

Gerelateerde items