Nieuws
Seizoen 1979-1980 in vogelvlucht

De eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse: Tonegido – Naaldwijk 2-2 voor 500 toeschouwers. Rust 1-1

De selectie: Edelman, Leo de Caluwe, Toon Beeren, John Koole, Adri Eerhard, Ray Kolff, Hans Verhagen, Ton Bekkering, Gerrit Schotte, Jan Blom, Cees De Jong(ex-prof FC Amsterdam), Rob Van Elleswijk, Jacques Mulders, Luuk de Leede, Barend van Hijkoop, Toon van Poeteren, Frits De Bruin, Bert van Elleswijk.

Tonegido heeft een ‘knap’ elftal, zo wordt geconstateerd. Trainer Jan de Jong wil het publiek ‘leuk’ voetbal voorschotelen.

Tonegido – Postduiven 7 oktober 1979 wordt een schoppartij. Na afloop wil iedereen elkaar te lijf. Bestuursleden voorkomen erger. De krant rept over schunnige overtredingen zijdens Postduiven waar de scheidsrechter niet tegen optreedt niet. Uitslag: 3-1. Tonegido is koploper.

9 december 1979 thuiswedstrijd tegen RFC (1-1). Trainer Jan de Jong: ‘We hebben de afgelopen weken te veel omhoog gekeken’. Volgens de trainer kan Tonegido wel bij de eerste vier eindigen. De coach wil thuis elk duel winnen, uit minstens gelijk spelen.

Tonegido oefent tegen FC Den Haag: 1-5. Goals Jan Blom, 3x Aad Mansveld, Jos Jonker, Andre Wetzel.

Tonegido – Sliedrecht eindigt in 0-0. Kans op de titel is weg. Tonegido staat vijf punten achter de koploper. En dat is Sliedrecht. Tonegido eindigt als tweede. En dat als debutant in de derde klasse.

Na het seizoen komen vier jeugdspelers over naar selectie: Luuk de Leede, Paul van Oosten, Leo Bentvelzen en Andy Arnold.

(archief John Koole)

Delen ?

Gerelateerde items