Nieuws
John Koole

John Koole startte als 6 jarige bij Tonegido. Zijn vader speelde bij Tonegido. 1 december 1977 debuut in het eerste.

In het 1e jaar hoofdklasse (1992-1993) onder trainer John Karelse gaat John Koole in het tweede spelen. Een seizoen later wordt hij trainer van het tweede. Karelse voorkwam overigens dat John Koole vertrok naar RKAVV.

Frank Franken verlaat eind 1994 Tonegido. John Koole is gedurende zes wedstrijden hoofdtrainer. Toen kwam Melbi Raboen. Die wilde hem als assistent bij het eerste, niet als trainer 2e. Dat werd Wilco van der Sloot.

In het seizoen 1995-1996 assistent van trainer Melbi Raboen bij eerste.

In april 1999 volgt John Koole de vertrokken hoofdtrainer Wim Schaap op. Er is wrijving tussen Schaap en het bestuur ontstaan nadat Schaap aangeeft dat hij na het seizoen opstapt. John Koole noemt werkterrein Tonegido ‘een echte amateurclub’.

In het seizoen 1999-2000 is John Koole hoofdtrainer bij SV Erasmus. In het seizoen 2000-2001 bij Forum Sport.

(archief John Koole)

Delen ?

Gerelateerde items