Nieuws
1995: Olympia Gouda woedend op Tonegido

In de zomer van 1995 haalde Tonegido vier spelers weg bij het Goudse Olympia: Jeffrey Pattiwael, Duncan Eduard, Mo Boulayoune, Mourad Amghizrad. Het bestuur van de Goudse vereniging is woedend op Tonegido. Zelf is Olympia dankzij een overwinning op SV Voorburg net gepromoveerd naar de tweede klasse. In de Goudse media wordt vermeld dat het viertal ‘voor een leuke onkostenvergoeding’ bij het Tonegido van Melbi Raboek gaan spelen.

Mo en Mourad slaagden aan de Rodelaan. De eerste werd topscorer. Hij vertrok medio 1998 naar Rijnsburgse Boys, alhoewel hij zijn zinnen op het betaalde voetbal had gezet. In een interview liet Mo weten in de eredivisie mee te kunnen. Proeftrainingen bij Fc Utrecht en ADO Den Haag mislukten echter. Net als het door hemzelf voorspelde debuut in het Marokkaanse elftal bij het WK.

Mourad maakte zo veel indruk in de spits dat hij na één seizoen door Sparta werd weggekocht. Jeffrey Pattiwael speelde regelmatig in het eerste maar vertrok ook na één voetbaljaargang. Duncan Eduard deed hetzelfde na een mislukt verblijf in Voorburg.

De vier mannen uit Gouda werd groepsvorming in de kleedkamer verweten waarbij men ook een eigen ‘taaltje’ en gebruiken hanteerde. Overigens werd het viertal gescout door Bob Souren, die destijds voor Tonegido op de velden rondom Voorburg onderweg was.

Delen ?

Gerelateerde items