Nieuws
Max Tjaden

Max Tjaden speelde twee seizoenen bij de VSV Tonegido, centraal op het middenveld. Zij gevleugelde woorden als hij een pass naar een ploeggenoot speelde ‘twee meter, twee meter’. Dit om aan te geven waar de tegenstander van het aanspeelpunt zich bevond. Max heeft voor de site de Haagse voetbalhistorie vragen over zijn voetballoopbaan beantwoord. Enkele antwoorden met Tonegido-inhoud:

= Bij welke club(s) gevoetbald? Op het veld: GSC (toen was het nog niet met ESDO), VCS (langste periode), TONEGIDO (2 seizoenen), VUC (1 seizoen)

= Wat was je favoriete positie in het veld? Ik ben begonnen als linkermiddenvelder maar later ben ik meer centraal (middenveld of achterin) gaan spelen.

= Wat was je voor een voetballer? Klein, vaardig aan de bal, ik moest het vooral van mijn inzicht hebben en mijn coaching.

= Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt? …Kees Thies, met hem heb ik zowel op het veld (TONEGIDO) en vooral heel veel in de zaal (Hoornsche Veerhuys, FC Marlene en Oranje) samengespeeld.

= Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?…En Kees Thies (hij was ook mijn getuige bij mijn huwelijk) Samen hebben we heel veel ‘kilometers’ afgelegd, met name in het zaalvoetbal. Vooral veel gelachen en vaak prijzen omhoog mogen houden.

= De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? Ik heb het genoegen mogen smaken met heel veel goede voetballers te hebben samengespeeld (VCS, TONEGIDO, VUC). Keeper: Edward Annokkee. Achterin (v.l.n.r.) Raymond Flaton, John Kleijn, Eus Vink, Peter Baptiste. Middenveld (v.l.n.r.) Kees Thies, Jan de Jong jr, Harold Tjaden. Voorin (v.l.n.r.) Onno Sterk, Victor Tebbens, Mario de Boer. Helaas kan ik er maar 11 opstellen, want anders had ik per linie ook nog plaats voor Lemmy Stevens, Robin Knoester, Joost Timmer en Harry de Haas.

= Misschien ook wel leuk om als voormalig Bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam om jouw beste 10 Haagse zaalvoetballers hier te vermelden? Op 1 natuurlijk Edwin Grünholz. Kort daar achter Ton Bakhuis en Kees Thies. Daarna Joop Ludwig, Jimmy Charité, Mark Moen, Maurice Hees, Raymond Flaton, Harry de Haas, Jeffrey Brand.

= Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden? Ja, dat ik een geweldige tijd heb gehad in het Haagse amateur voetbal en dat ik veel te danken heb aan die tijd. Dat ik het geluk heb gehad om te mogen spelen onder hele goede trainer-coaches en dat ik heb mogen (zaal)voetballen met hele goede spelers. Dat heeft me gebracht tot de persoon die ik nu ben.
(foto KNVB)

Delen ?

Gerelateerde items