Nieuws
Mario van der Ende

Mario van der Ende, oud speler van GONA en Hsv ADO en later (internationaal) scheidsrechter (1977-2003) heeft wat vragen beantwoord van de site Haagse Voetbalhistorie. Daarin ook enige opmerkingen over Tonegido.

Op de vraag ‘Wie waren volgens jou de 10 beste Haagse scheidsrechters’ antwoordt Mario onder andere door het noemen van Charles Corver en, uit het jeugdvoetbal, Ton Philipsen.

Bij de vraag ’Stel een elftal samen met Haagse amateurvoetballers waarmee je het als scheidsrechter niet gemakkelijk had’ vermeldt Mario onder andere Lemmy Stevens (Tonegido).

In de opstelling van ‘Het beste elftal uit Haagse-regio van spelers die ik ooit floot’ staan Leo de Caluwé (Tonegido), Cees de Jong (Tonegido) en ‘wisselspeler’ Barend van Hijkoop (Tonegido).

De reactie op de vraag ‘Wil je nog ergens op terugkomen’ luidt: ‘Het was een geweldige tijd. Het Haagse voetbal floreerde waardoor scheidsrechters zich ook goed konden ontwikkelen (met terugwerkende kracht wil ik zeker de heren genoemd bij het antwoord op vraag over spelers die het mij niet makkelijk maakten, graag nog even hartelijk bedanken)’.

Delen ?

Gerelateerde items