Nieuws
Vraag/antwoord

Op de site Haagse Voetbalhistorie staan een groot aantal vraag/antwoord-verhalen met bekende figuren uit de Haagse voetbalwereld. Daaronder ook een aantal die actief waren bij de VSV Tonegido. Hierbij een selectie uit die verhalen.

1.Robin Knoester (speler 1993-1995 en 1999-2001)

= Wat was je favoriete positie in het veld? Centraal op het middenveld / vrije verdediger,

= Wat was je voor een voetballer? Een linkspoot en ik moest het van mijn inzicht en techniek hebben,

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? In seizoen 1993-1994 met VSV Tonegido kampioen Hoofdklasse zondag,

= De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? Keeper: Lemmy Stevens (Tonegido). Verdediging: Stephan ’ t Hart, Ron Cramer, Gerard Schulz (Tonegido), Albert van Oosten. Middenveld: Frans Danen, Joost Timmer (Tonegido), John Blok. Aanval: Harry de Haas (Tonegido), Ron de Jager, Raymond Rijntjes.

2.Brian Moen (speler)

= Wat was je favoriete positie in het veld? Aanvallende middenvelder,

= Wat was je voor een voetballer? Lastig om over jezelf te zeggen, maar laten we het houden op een technische en creatieve voetballer met een fijne trap en veel scorend vermogen,

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? Natuurlijk de mooie jaren met Tonegido in de hoofdklasse en de vele prijzen (Districtsbekers, Landelijke Amstel Cups en Super Cups) die gewonnen zijn,

= Dieptepunt? Dat is absoluut het net niet kampioenschapsjaar 2001-2002 met Tonegido. We stonden 3 wedstrijden voor het einde van de competitie bovenaan, maar pakte uit die resterende wedstrijden slechts 1 punt waardoor niet wij maar Hollandia kampioen werd,

= Wie was jouw beste trainer? Wim van Laar en Rob de Lange (beiden trainers van Tonegido, red.), allebei gouden kerels,

= Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie? Tonegido,

= Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio? Tonegido aan de Rodelaan,

= De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? Lemmy Stevens,
Gilbert Taument, Robin Knoester, Joost Timmer, Mark Moen, Kees Thies, Danny Kettenis, Harry de Haas, Edwin Grunholz.
Allen Tonegido.

3. Joost Timmer (speler)

= Bij welke club(s) gevoetbald? V.S.V. TONEGIDO en één jaartje Duno in de welpen,

= Wat was je favoriete positie in het veld? Laatste man,

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? Kampioenschappen 2e en 1e klasse waren super maar absolute hoogtepunt was het Kampioenschap in de Hoofdklasse 1993/1994,

= Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt? Geen naam van een persoon maar voor mij is dat Tonegido aan de Rodelaan,

= Wie was jouw beste trainer? John Karelse was na promotie naar de Hoofdklasse de juiste trainer op het juiste moment met oog voor detail en wist ook de omslag te maken naar een meer professionele aanpak. Daarnaast wil ik toch ook Jan Hoos noemen met hem in de 2e en 1e klasse kampioen geworden. Was een hele fijne vent met de juiste balans tussen presteren maar ook gezelligheid,

= Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit? In mijn begin jaren speelden we regelmatig derby’s tegen RKAVV. Ik had altijd een hekel om tegen Frank Dobbe te spelen, gelukkig kwam die een paar jaar later naar Tonegido,

= Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie? Het Tonegido-shirt uit kampioensjaar zwart wit gestreept,

= Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio? Tonegido aan de Rodelaan. Op zondag na de wedstrijd muziek en een biertje heerlijk,

= De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? Beste Keeper: Lemmy Stevens. Spelers: Gerard Schultz, Robin Knoester, John Lopez Cruz, Harry de Haas, Edwin Grünholz, Mark Moen, Kees Thies, Gilbert Taument, Arie van der Padt, Cees de Jong, Richard de Koning (allen Tonegido).

4. Rob de Lange (trainer 1999-2006)

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? Ik kies dan toch voor mijn eerste prijs als trainer en dat was in het seizoen 2000-2001 het kampioenschap van Nederland met het tweede elftal van Tonegido,

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt? Ik heb het geluk gehad om met echte top keepers te mogen werken. Ook qua instelling waren dit absolute winnaars. Ik heb het dan over Lemmy Stevens (Tonegido), Patrick de Groot (Tonegido) Veldspelers; Bij Tonegido Mark Moen, Harry de Haas, Gilbert Taument, Eelco Meijer en Edwin Grünholz.

5. Mark Moen (speler 1997-2007)

= Wat was je favoriete positie in het veld? Centraal middenveld,

= Wat was je voor een voetballer? Ik was een voetballer die vrij all round was. Naast wat technisch en tactisch vermogen heb ik op den duur ook de slimmigheidjes van het voetbalspelletjes mogen ontdekken door te luisteren naar trainers, medespelers of door zelf de grenzen op te zoeken zo nu en dan. De tijd dat ik als aanvallende middenvelder heb gespeeld heb ik ook laten zien gemakkelijk het net te kunnen vinden op dit destijds hoogste amateurniveau van Nederland. Zeker in de tijd bij Tonegido samen met broer Brian en met creatieve spelers zoals Harry de Haas en Kees Thies in het elftal en vele andere echt goede voetballers hebben wij mooie tijden meegemaakt,

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? Vele prijzen welke wij bij Tonegido hebben mogen winnen. De regionale AmsterCup (2x), de landelijke AmstelCup (2x) en de SuperCup (2x) zijn naast de mooie jaren in de top van het amateurvoetbal een mooie herinnering,

= Dieptepunt? Het moment dat wij met Tonegido 4 wedstrijden voor het einde van de competitie met 7 punten voorsprong het kampioenschap dachten te gaan pakken. Je raadt het al. wij pakten de laatste 4 wedstrijden volgens mij maar 3 punten en Hollandia werd kampioen. Ondanks dat wij een geweldig jaar draaiden en ook in de grote Amstel cups tegen clubs als RKC, Dordrecht, Groningen e.d. goede resultaten behaalde deze jaren was het verspelen wel echt een domper in een voor de rest erg mooie periode,

= Wie was jouw beste trainer? Wim Schaap, Wim van Laar en Rob de Lange heb ik in mijn mooie periode bij Tonegido meegemaakt.

Delen ?

Gerelateerde items