Nieuws
Arie van der Padt

Arie van der Padt, spits van VSV Tonegido, heeft een aantal vragen beantwoord op de site van Haagse Voetbalhistorie over zijn actieve loopbaan. Een selectie daaruit:

= Bij welke club(s) gevoetbald? ,,HMSH, RVC, Velsenoord, Tonegido, Sparta Rotterdam (BVO), TOP Oss (BVO), FC Den Haag (BVO), ADO Den Haag, Beerschot (BVO België), Union S-G (BVO België), Wilhelmus, Tonegido, DWO, Loosduinen.”

= Bij welke club(s) trainer geweest? ,,RVC, GDA, Loosduinen, ADO Den Haag (BVO jeugd), Nootdorp, Sparta Rotterdam (BVOjeugd), DWO, Excelsior Rotterdam (BVO jeugd), Westlandia, BMT, DHC, TAC`90.”

= Wat was je favoriete positie in het veld? ,,Altijd spits geweest. Behalve in mijn laatste jaar, toen speelde ik als centrale verdediger.”

= Wat was je voor een voetballer? ,,Een echte spits die loerde op zijn kans. Keek in de wedstrijd ook altijd welke verdediger wel eens een foutje maakte. Daar gokte ik dan ook op om van te kunnen profiteren. Ik was snel genoeg en wist ook vak op het juiste moment te gaan lopen. Verder had ik een goed gevoel voor waar de bal ging vallen, stond vak op de juiste plek. Ik had een goede sprongkracht en kon ook aardig koppen.”

= Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? ,,Als speler: bovenaan staat echt wel het tot profvoetballer hebben geschopt. Dat was toch wel mijn jongensdroom. Met Tonegido kampioen worden op het hoogste amateurniveau. Topscorer worden op dat niveau. Spelen voor het Nederlands kampioenschap. Uitgenodigd worden voor het Nederlands Amateurelftal. In mijn tweede periode de Districtbeker en de grote Amstelcup voor amateurs winnen.”

= Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt? ,,Dat zijn er een paar…Wim van Laar; hij wist altijd alles van iedere speler, de mensen binnen de club en van de tegenstander.”

= Wie was jouw beste trainer? ,,Wim van Laar; sluwe vos die alles wist. Deelde partijen in zodat de vonken er vanaf sprongen. Zette spelers tegenover elkaar die alleen maar wilden winnen van elkaar. Hij hoefde af en toe alleen maar even aan te geven voor wie de inworp, corner of vrij trap was.”

= Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd? ,,Met een flink aantal oud-Tonegidogasten hebben we een appgroep. Hier komt echt dagelijks de grootste onzin in voorbij. Voor de coronaperiode speelden we 1 of 2 keer per jaar nog een wedstrijd. Helaas is dit al even niet meer gebeurt. Maar op zaterdag 28 januari komen we bij elkaar met een man of 30 in het café van Harry de Haas.”

= Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk? ,,Paul van Melzen; hij tackelde hard en keek je dan aan zo van ik heb niks gedaan. Gilbert Taument; hield je vast, tackelde van achteren en op de grond fluisterde hij dan ook altijd nog wat niet zo liefs in je oren.”

= Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie? ,,Het zwart-wit gestreepte van TONEGIDO. En dan wel met de witte broek en witte sokken er onder.”

= De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? 
,,1. Lemmy Stevens (Tonegido)
2. Michel Jungschlager
3. Gilbert Taument / Paul van Melzen (beiden Tonegido)
4. Gerard Schultz (Tonegido) / Marco Jansen
5. Marcel Tolsma (Tonegido) / Tom Wiegman
6. Joost Timmer (Tonegido) / Dave de Lange
7. Harry de Haas (Tonegido) / Steven Nathoenie
8. Robin Knoester (Tonegido) / Felix Ruiterman
9. mijn eigen positie
10. Eduard van der Star / Patrick Lodder (beiden Tonegido)
11 Benito Belfor / Iwan Hazebroek.”

Delen ?

Gerelateerde items