Nieuws
De toernooien

Dat Tonegido het Jan Havenaar internationaal jeugd toernooi organiseerde is bekend. Daarnaast waren er echter nog jaarlijkse jeugdtoernooien voor alle leeftijdklassen, een schoolvoetbaltoernooi en de strijd om het Kampioenschap van Voorburg.

De deelnemersvelden mochten er ook zijn. Zo traden in 1980 bij het Jan Havenaar toernooi aan: Fc Aberystwyth Town (Wales), Devjo, SC Union Günnigfeld (Duitsland), Retie SK (België), VV Streefkerk, VSV Tonegido, KFC Verbroedering Arendonk (België), DSO, Heerenveense Boys, OSC, VV Scheveningen en Welshpool Youth Center (Wales).

Bij een D-toernooi was Eemnes deelnemer, een E-toernooi trok tien verenigingen, bij een B-toernooi kwam Exselsior’20 uit Schiedam opdraven.

Het Jan Havenaar toernooi in 1981 bracht Knightown FC uit Wales naar Voorburg, net als SC Sparkasse Melk (Oostenrijk).

In 1982, een A-toernooi met SV Maasdijk, de B-editie met LVV’58 uit Den Bosch en Overmaas uit Rotterdam. Het D-toernooi zag sv Hoek van Holland als deelnemer en bij de F-jes speelde SV Rozenburg mee. Aan de jeugdtoernooien in 1986 namen maar liefst 34 verenigingen deel.

(archief J. Jochemsen)

 

Delen ?

Gerelateerde items