Nieuws
Herinneringen uit clubbladen

Het clubblad van 4 mei 2000 opent met een lofzang op Lemmy Stevens (34) en Harry de Haas (29). Beiden hebben hun 250ste wedstrijd in een Tonegido-shirt gespeeld. Lemmy heeft aangekondigd er na het seizoen 1999-2000 mee te stoppen. Opgemerkt wordt dat Tonegido nog in de top 5 kan eindigen, de finale van de districtsbeker is al gehaald, en de kwart finale van de HC-Cup. En dat alles na een leegloop medio 1999 en de voorspelling dat Tonegido wel eens tegen degradatie zou kunnen gaan spelen.

Het clubblad van 18 mei 2000 heeft een voorpagina volgeschreven voor Fred Streefland, de beroepsmilitair (luchtmacht) die gedurende het seizoen 1999-2000 voor Tonegido uit kwam. Hij zegt een boek over zijn éénjarige verblijf aan de Rodelaan te kunnen schrijven. Hij benoemt eenieder in zijn stuk. Lemmy die op zijn hoogtepunt stopt; Arno, de reservekeeper die ‘helaas’ Lemmy voor zich heeft; party-animal Edgar Mossel alias Beckham; Knoes(ter) die volgens Fred ‘echt gek’ is; Rewien Malaha ‘op training te lui of keeper’; Mark Moen die zich ‘soms laat gaan’; Jeffrey van der Kley ‘beetje gek’ maar kan passeren als geen ander; Eelco Tigchelaar ‘de Bergkamp van Tonegido’; Harry de Haas ‘mr Tonegido’; trainer Wim van Laar ‘rustig, soms ook gek. Dwingt respect af en past perfect bij de groep’; Rob de Lange ‘TOP’; Vrijwilligers: ‘Voor Harry geen eitjes en roze koeken meer’.

Het clubblad van 23 mei 2002: Tonegido heeft door een 2-0 zege op SVV Scheveningen de districtsbeker gewonnen. Goals, na rust, van Harry de Haas en Arie vd Padt. Op 8 juni 2002 volgt een toernooi tegen twee andere bekerwinnaars. Indien dat goed wordt afgesloten is er op 15 juni in Veenendaal de finale om de Amstelcup amateurs. Bij de strijd Tonegido 2 – Westlandia 2 in de reserve hoofdklasse loopt Eelco Meijer een scheen- en kuitbeenbreuk op. Na het seizoen vertrekt trainer Wim van Laar. De KNVB heeft de nieuwe naam voor VSV Tonegido goedgekeurd: er komt Haagsche Bluf achter te staan.

Het clubblad van 18 juni 2022: Tonegido staat nu elfde op de ranglijst hoofdklasse zondag amateurvoetbal aller tijden. Harry de Haas is topscorer geworden in het seizoen 2001-2002: 15 goals. Dick Boereboom kwam tot 13, gevolgd door Mark Moen en Kees Thies, beiden 9.

(archief Wim van Laar)

Delen ?

Gerelateerde items