Nieuws
De Moenen

Op 2 december 2021 gaven de broers Mark en Brian Moen in een verhaal in het AD hun gevoelens weer over Tonegido.

Mark laat weten dat het terrein aan de Rodelaan gewoon ‘iets’ had. Met de kantine als een grote bungalow. Het geheel straalde volgens Mark precies uit wat een voetbalclub moet uitstralen. Brian bevestigt dat. ‘Wijzelf kwamen er ontzettend graag, de tegenstanders niet’.

Brian spreekt over een ‘kick’ als alles er zo goed mogelijk uitziet. ‘We waren er ook altijd mee bezig dat de tenues er gelikt uitzagen en precies op maat waren. Heeft met eerzucht te maken en met trots op wat je met z’n allen aan het presteren bent’.

Mark verhaalt van een optreden van Oud Tonegido waar alle spelers, zonder dat te hebben afgesproken, met zwarte voetbalschoenen kwamen. ‘Maar blijkbaar vonden we allemaal dat dat er het beste uitziet. En het meest pure voetbalgevoel uitstraalt’. Brian: ‘Het zegt wel iets over de eenheid die er toen was en nog is’.

De successen van Tonegido komen aan bod. Mark rept over cupfighters. De ploeg had volgens hem voetballend veel in huis. ‘Maar als het niet met mooi voetbal kon waren we ook in staat om het even over een andere boeg te gooien’. Brian: ‘Keeper Lemmy Stevens en centrale verdediger Gilbert Taument, die mannen namen in de duels geen halve maatregelen’.

Over trainer Wim van Laar zegt Mark dat het een echte ‘people’s manager’ was, iemand die ervoor zorgde dat anderen het beste van zichzelf lieten zien. Hij noemt dat knap gezien alle verschillende persoonlijkheden die aan de Rodelaan rondliepen.

Brian noemt de cirkel die Wim gebruikte; de hele groep vormde een cirkel en wie die verbrak werd er buiten gezet. ‘Ik vind het best bijzonder dat die cirkel na al die jaren nog steeds niet is verbroken. Maar het is vooral een mooie gedachte’.

(archief Wim van Laar)

Delen ?

Gerelateerde items