Nieuws
Knipsels seizoen 2000-2001

Krantenknipsels seizoen 2000 – 2001

= Zomer 2000. Trainer Wim van Laar wil in het startende seizoen bij de eerste zes eindigen. De selectie is volgens hem ‘breder’ geworden ondanks het vertrek van Lemmy Stevens, Max Tjaden en Cees Thies. Terug keerden onder andere Majid Darazzi, Gilbert Taument en Jos van Rhijn. De coach verbaast zich over de enorme bedragen die concurrenten aan spelers uitgeven. Hij meent dat het voor Tonegido erg moeilijk wordt aansluiting met de top te behouden. De coach haalt ook uit naar het gedoe rond de fusie met Wilhelmus. Dat is volgens hem een politiek steekspel geworden waar niemand meer iets van begrijpt,

= Nadat Lemmy Stevens gestopt is neemt Jos van Rhijn zijn plek onder de lat in bij de start van het seizoen 2000-2001. De slechte start van de Voorburgers (zeven nederlagen) nopen volgens trainer Wim van Laar en voorzitter Peter Grötzinger tot maatregelen. Lemmy keert terug en Jos komt op de reservebank. De keeper voelt zich ‘gepiepeld’. Twee seizoenen geleden zou Lemmy als eens stoppen maar ging door. Jos koos daarop voor SVV Scheveningen. Doch ook daar werden beloften niet nagekomen. Dus keerde hij terug naar Tonegido om eerste doelman te worden. Jos zegt het te vertikken in het tweede te gaan spelen en overweegt te stoppen. Volgens trainer Wim van Laar moest er iets gebeuren. Lemmy zorgt voor rust, geniet aanzien en herstelt de hiërarchie in de groep. Peter Grötzinger stelt dat de trainer en de spelersgroep om Lemmy’s terugkeer vroegen. Met name om diens capaciteiten een verdediging te kunnen neerzetten en wel zodanig dat die verdedigers ook luisteren. Lemmy zelf zegt uit clubliefde te zijn teruggekeerd. Het vrat aan hem dat het slecht ging. Tonegido moet in de hoofdklasse blijven, zo stelt de doelman,

= Michael Scholten (19) klaagt ook zijn nood. Hij verliest zijn basisplaats kort voor de winterstop in het seizoen 2000-2001. Volgens Scholten kiest de trainer plots voor oudere spelers nu het minder gaat. Scholten claimt dat hij niet gefaald heeft en dat er nu spelers in de basis staan die op training niet alles geven. De speler zegt er alles aan te gaan doen zijn basisplek te heroveren. Tegelijk schermt hij met belangstelling van Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Bij die laatste club loopt hij als CIOS-student stage,

= In de 60ste minuut van de thuiswedstrijd tegen SO Soest (april 2001) stapt Robin Knoester onder applaus het veld af. Hij heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. Robin speelde zestien jaar op het hoogste niveau voor DHC, Tonegido, SVV Scheveningen, Tonegido. In totaal meer dan 450 wedstrijden,

= Door een 1-2 thuisnederlaag tegen SO Soest eindigt Tonegido als achtste in het seizoen 2000-2001. De doelstelling, eindigen bij de eerste zes, wordt zo niet gehaald,

= Als Tonegido uit bij Fc Omniworld met 1-3 wint wordt de zege in de krant vertaald door de kop dat er van een miljoenenploeg is gewonnen. Dat is gebaseerd op het feit dat het team onder leiding van trainer Johnny Rep naar verluidt 3 miljoen euro in de selectie heeft gestoken,

= Voorafgaand aan het seizoen had coach Wim van Laar in een kranteninterview al aangegeven zich zorgen te maken over de ontwikkeling van het amateurvoetbal. Volgens hem hebben concurrenten van Tonegido spelers binnengehaald die zo in het betaalde voetbal mee kunnen. ‘Onvoorstelbaar gewoon’, stelt de trainer. ‘Ik vraag me wel eens af waar het allemaal naar toe gaat met het amateurvoetbal. Voor een club als Tonegido wordt het ontzettend moeilijk aansluiting met de top te houden’.

(archief Wim van Laar)

Delen ?

Gerelateerde items