Nieuws
Rob de Lange

Hij kwam in de zomer van 1999 naar Tonegido: Rob de Lange. Op verzoek van voorzitter Peter Grötzinger. Of hij assistent van Wim van Laar wilde worden. Rob doorliep op dat moment de cursus voor zijn trainerspapieren. In de Haagse Courant zei hij begin 2001: ‘Over dat aanbod hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb altijd voor ogen gehad eerst als assistent aan de slag te gaan en daarna de stap als hoofdtrainer te gaan maken’.

Begin 2002 zit Rob in zijn derde seizoen. Hij laat in de krant weten dat het zijn laatste is als assistenttrainer. ‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en als ik het niet doe blijf ik steken in mijn ontwikkeling’. Over zijn ‘baas’ Wim van Laar niets dan lof. ‘Een toptrainer waar ik veel van opsteek’. Rob wijst erop dat Tonegido er toch een handje van heeft goede trainers te halen: John Karelse, Wim Schaap en Wim van Laar.

‘Of ik hier hoofdtrainer wil worden? Het is een mooie club natuurlijk, maar het is niet aan de orde. Ik vind het ook niet netjes naar meneer Van Laar toe om daar nu over te praten’. Geconstateerd wordt dat Rob met het tweede stevig aan de weg timmert. Het kampioenschap in de reserve hoofdklasse medio 2001, het algeheel kampioenschap bij de zondagamateur reserveteams medio 2001, opnieuw bovenaan in de reserve hoofdklasse (2002) en in de vierde ronde van de Amstelcup .

Rob: ‘Het is natuurlijk hartstikke leuk om prijzen te pakken maar het belangrijkste blijft de doorstroming naar het eerste elftal. Als prestaties en opleiden gecombineerd worden is dat natuurlijk ideaal. Ik ben er trots op dat jongens als Mario Mansveld, Michael Scholten en Eelco Tigchelaar de stap naar het eerste hebben gemaakt. Dat geeft voldoening’.

Op 2 juni 2001 verliest Tonegido 2 overigens de strijd om de landstitel voor tweede elftallen van Quick Boys 2 met 0-1. Dat gebeurt op het veld van Wilhelmus. Het duel wordt beslist door een zeer omstreden goal. Tonegido-keeper Rudy Lakwijk wil de bal uit de handen wegschieten. Op het moment dat hij het leer opgooit komt een speler van QB uit zijn rug, tikt de bal weg om die vervolgens in de goal te schuiven. De scheidsrechter heeft niets gezien (want loopt met zijn rug naar de bal) doch hij keurt de goal goed. De frustraties bij Tonegido krijgen de overhand. Enkele minuten later ontstaat op het veld een massale duw- en trekpartij. De scheids last een afkoelingsperiode in. Na 20 minuten ging het weer verder doch de sfeer op het veld werd alleen maar grimmiger. De scheids wist er zich geen raad mee waardoor hij als het ware olie op het vuur gooide. Soeniel Malaha krijgt rood, Joost van den Broek ook, doch die laatste rode kaart wordt plots weer ingetrokken. Hoe dan ook, aan voetballen komt niemand meer toe.

Zoals bekend werd Rob de Lange na het seizoen 2001-2002, hoofdtrainer van Tonegido. Hij zou dat tot medio 2006 blijven. In het seizoen 2002-2003 wint hij met Tonegido de Supercup (winst op AGOVV), de Districtsbeker en landelijke Amstelcup. In het seizoen
2003-2004 is het opnieuw de Supercup na winst tegen Huizen.

(archief Wim van Laar)

Delen ?

Gerelateerde items