Nieuws
Presentatiegids 2004-2005

In de Presentatiegids seizoen 2004-2005 spreekt het bestuur, terugkijkend, van een ‘gemengde gevoelens’. Verwezen wordt naar de voetbaljaargang 2002-2003 waarin pas op de laatste speeldag het hoofdklasseschap veilig werd gesteld. Men wilde iets recht zetten in het seizoen 2003-2004 doch ook nu moest tot de laatste speeldag geknokt worden om ‘er in te blijven’. Wel is Tonegido nu de ploeg die het langs in de hoofdklasse acteert. Wel werden de Nederlandse amateurbeker en de Supercup gewonnen.

Het tweede moest na degradatie in de reserve hoofdklasse aantreden. Een vijfde plek betekende geen promotie. Het derde zakte af naar de reserve derde klasse. Bij de jeugd was van een nieuwe geboorte sprake. Nieuw elan onder meer door het Jeugdplan Tonegido Vooruit.

Gesproken wordt over een ‘vergaande samenwerking’ met Forum Sport nu de fusie met VV Wilhelmus is afgeblazen. De nieuwe combinatie moet medio 2005 een feit zijn. Dan gaat Tonegido naar sportpark ’t Loo. Dat wordt aangepast en kan dan ’tot de modernste in Nederland worden gerekend’.

Hoofdtrainer Rob de Lange stelt in de gids dat er vechtvoetbal gespeeld moest worden. Dat sommige spelers de kont tegen de krib gooiden en weg moesten, dat iedereen onder grote druk stond. Alleen omdat Nieuwenhoorn – Hollandia in een gelijk spel eindigde bleef Tonegido behouden voor de hoofdklasse, houdt De Lange de lezers voor. In de districtsbeker ging men onderuit tegen Quick Boys, in de strijd om de HC-Cup tegen SOA.

Vertrokken zijn onder andere Lemmy Stevens, Gilbert Taument en Dick Boereboom. Desondanks geeft De Lange aan met een mix van oud en jongĀ  te gaan voor het linker rijtje. Met aanvallend voetbal in een 4-3-3 systeem.

In de gids ook interviews met Carel Goseling – ‘ach, ik ben inderdaad een beetje het manusje van alles’ – en hoofdsponsor Gerard Stevers (Haagsche Bluf).

 

 

Delen ?

Gerelateerde items